עיטוף תינוקות
- Yaara Glozman
- 3 במרץ 2024
- זמן קריאה 3 דקות
עיטוף...
מכירות? זה משהו שאנחנו רואים כמעט בכל בית חולים ובעיקר בתינוקיות.
✨️ אז מה זה בכלל?
עיטוף תינוקות מתייחס לפעולה של כריכת בד כלשהו (טטרה/שמיכה/עיטוף ייעודי) סביב גוף התינוק התוחמת את גופו ומספקת לו תחושת הגנה.. לרוב עוטפים תינוקות מגיל לידה ועד גיל שלושה ארבעה חודשים, או עד לשלב בו התינוק מראה סימני התהפכות או תנועות רצוניות בגפיו.
✨️ למה זה טוב?
כשגופו של התינוק אסוף ואיבריו מכונסים, יש הטוענעם שמתאפשרת לו שינה טובה יותר מעצם מניעת תנועות לא רצוניות (רפלקס מורו - הרפלקס המעצבן הזה שגורם לתינוקות להרים בפתאומיות את ידיו ולהתעורר מזה בבהלה)...
עצם פעולת העיטוף מקנה לתינוק תחושת מוגנות המדמה תחושת חיבוק עוטף ומגונן או לחילופין תחושת הרחם העוטף, מחמם ומגן...
✨️ למה אני אישית פחות מתחברת לזה?
1. השיטה הומצאה כמעין תחליף לחיבוק של אמא, בתרבויות שמרחיקות בין האם לתינוק בשלב מאד מוקדם (כמו ברוסיה, סין ואפגאניסטן)... במשך הזמן התגלתה השיטה כבעלת יתרונות רבים והפכה פופולארית גם בקרב תרבויות מערביות ואני אומרת... למה שנחפש תחליף לחיבוק של אמא? אם אני לא הייתי רוצה ששמיכה תחבק ותנחם אותי במקום בעלי, אני לא רואה סיבה ששמיכה או טטרה יחליפו חיבוק של אמא לתינוק שלה. אין תחליף לחום, לריח, לדפיקות הלב המסתנכרנות ולנשיקות של אמא ❤️
2. יש לי תחושה שיש סיבה לכך שנולדנו עם ידיים ורגליים... בעזרת הידיים התינוק חוקר ומגלה את העולם בטרם לומד לזחול וללכת... הוא מתנסה במגע, בטקסטורות, מכניס ידיים לפה, חוקר ומגלה.
המפגש עם כפות הידיים והרגליים שלו - חיוני להתפתחותו, אז למה בעצם להגביל את כל זה?...
✨️ למה זה פחות מומלץ בהנקה?
- אחד מסימני הרעב הראשונים הוא הבאת הידיים לפה.. אם נחנוט לתינוקות שלנו את הידיים בתוך העיטוף אנחנו עלולים לפספס את סימן הרעב החשוב הזה...
- תינוקות צריכים את הזרועות והידיים שלהם חופשיות בזמן הנקה, מכיוון שמחקרים מראים שתינוקות משתמשים בידיים באופן פעיל כדי לאתר את אזור הפטמות, לקדם את ירידת החלב ולהיצמד כראוי.
- בנוסף, עבור כמה תינוקות מנומנמים, ההחתלה פשוט נעימה מדי, והם ינמנמו בזמן הנקה מבלי להספיק לאכול. שמירה על תינוקך מחוץ להחתלה בזמן ההנקה תעזור לשמור אותו מגורה, ער וערני להאכלה.
אצלי אישית ניסיתי עיטוף. לא אני ולא הבנות שלי התחברו והסתדרנו נפלא "רק עם חיבוקים אמיתיים" אבל כמובן שכל תינוק שינה וכל הורה מכיר הכי טוב את התינוק שלו ויודע הכי טוב מה טוב לו... מישכן בוחר בעיטוף חשוב לשים לב לכללי הבטיחות בנושא
✨️ על מה עליכם להקפיד בעת עיטוף התינוק?
רמת הידוק - יש לוודא כי רמת ההידוק של בד העיטוף מספיקה כדי שהתינוק יחוש בה מצד אחד ומצד שני שתהיה מספיק משוחררת ולא לוחצת מדי על גוף התינוק כדי שתאפשר לו תנועה בגפיים ובבית החזה.
חומר בד העיטוף - מומלץ להשתמש בבד קל ונעים העשוי מחומר טבעי (שמיכה או טטרה הם פתרון מצוין).
חום - יש לוודא כי פעולת העיטוף לא גורמת לחימום יתר לתינוק שעשוי להיות מסוכן עבורו.
תדירות - מומלץ להשתמש בעיטוף בעיקר בשעות שינה ולאפשר לתינוק שעות ללא עיטוף כדי שיוכל לבצע פעולות החיוניות להתפתחותו כמו הנעת גפיים או מגע כפות הידיים.
אוויר - הקפידו לא להשאיר קצוות או לכסות בשמיכה בגובה רב מדי כדי שלא להפריע לזרימת האוויר. הקפידו על שמירת אזור הפה והאף גלויים וחשופים לזרימה חופשיים של אוויר.
משפט לסיום - כמו בכל המלצה שתקבלו עבור התינוק שלכם, הכי חשוב שתקשיבו לעצמכם ולקשר המתפתח עם התינוק. זו הדרך הטובה ביותר לגלות מה נעים לו וטוב בעבורו.
ואם אתם מתנסים באחת משיטות העיטוף, הקפידו על כללי הבטיחות ושמרו על התינוק.
Comments