מיניות בתקופת ההנקה - חלק 2
- Yaara Glozman
- 3 במרץ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
אז מה אפשר לעשות?
בפן הפיזי - מומלץ לכל אשה אחרי לידה ללכת לפיזיותרפיסטית מומחית לשיקום רצפת אגן מיד לאחר סיום תקופת משכב הלידה. בטיפול אפשר להעריך את מצב הנרתיק, לחזק את השרירים, להגמיש אזורים של תפרים וצלקות, ובאופן כללי ללמוד להכיר מחדש את אזור הנרתיק לאחר הלידה ובכך למנוע כאבים ולהפיג חששות.
- יובש בנרתיק? בדיוק בשביל זה הומצא חומר סיכה... אל תתביישו להשתמש בו...
- עייפות עייפות עייפות - הפתרון לזה הוא פשוט. להעזר כמה שיותר בבן הזוג. את המזינה הבלעדית אבל הוא יכול לקחת על עצמו את המקלחות, הקראת סיפורים, זמן משחק, זמן בטן משותפים, בישולים ונקיונות וכו’ ובזמן הזה - תנוחי!
- נזילות של חלב בזמן סקס - הפתרון הוא או להשאר עם חזייה, או לנסות לקיים יחסי מין אחרי הנקה ;)
בפן הפסיכולוגי - אני מאמינה שהבסיס ליחסים בריאים זה לדבר על הדברים, לתאם ציפיות ולהיות במודעות - אחת הסיבות לקשיים בתקופה שלאחר הלידה היא שבנוסף להצטרפות תינוק חדש למשפחה, שזה כשלעצמו שינוי עצום, השינויים הרבים בזוגיות מפתיעים את בני הזוג בעוצמתם ועדיף להיות במודעות מראש במקום לחטוף כאפה ברגע האמת. בני זוג שמוכנים ומודעים למה שמצפה להם יכולים לצלוח טוב יותר את האתגרים הצפויים. נסו לנצל את זמן השינה של התינוק לזמן איכות זוגי שלכם. גם לראות יחד סרט או סתם לרבוץ יחד על הספה זה נפלא! אינטימיות היא לא רק סקס...
“מי אני ולאן נעלמתי?” נשים רבות אחרי לידה מרגישות “לא עצמן” ושכל מהותן היא להיות אמא 24/7. חשוב שתזכרי שהתקופה הראשונה היא קשה ואינטנסיבית אבל זה הולך ומשתפר כל הזמן. נסי למצוא לך מעגל אמהות, עוד נשים באותו מקום בחיים שינרמלו לך את המצב וישתו איתך קפה שהתקרר מדיי. נסי למצוא עזרה שתאפשר לך להתאוורר בנפרד או עם בן הזוג, לחזור לפעילות גופנית, לפגוש חברות, לקנות בגדים חדשים, ולעשות כל דבר שיעזור לך להרגיש קצת “את” ולא רק “אמא של” ויעזור לך לשקם את מצבך הנפשי ואת דימוי הגוף שלך.
קחי את הזמן ותורידי מעצמך סטרס מיותר...
אל תלקי את עצמך, קבלי באהבה ובהבנה את המצב, ולא באכזבה והאשמה עצמית, ותזכרי שהכל זמני ומשתפר. ככל שתורידי מעצמך סטרס ומתח, ככה מהר יותר תוכלי לחזור לעצמך החדשה והכי חשוב - הקשיבי לגוף שלך ולרצונות שלו, וגלי סבלנות וחמלה כלפיי שניכם.
Comments